Hvitløk - kinesisk og spansk

Opprinnelse

Hvitløken er beskrevet som en medisinplante allerede for 5000 år siden. Den antas å være kultivert fra en viltvoksende art i syd-vest Asia. I Norge ble den for alvor tatt i bruk først på 1980-tallet. Hvitløk har antibiotisk virkning.

Kina og Spania

Vi pakker i dag hvitløk fra Kina og Spania. Den kinesiske hvitløken er helt hvit i skallet. Dette er en egenskap fra sorten Pure White. Hvitløken dyrket i Kina fremstår som noe mildere enn den spanske. Hvitløk fra Kina finner du i Rema 1000-butikkene.

Den spanske hvitløken har en sterkere hvitløksmak og er ikke riktig så hvit i skallet. Denne varierer også mer i form og farge. Spansk hvitløk finner du i Norgesgruppens butikker – Kiwi, Spar, Eurospar, Joker og nærbutikken CC-mat.

Bruksområder

For den som tar hvitløken i bruk, vil det til stadighet åpne seg nye og spennende bruksområder.
Vi vil vise til linkene under, og ønsker lykke til med en smakstilsetter av stor dimensjon!

Egenskaper

Det vil si at den har stoffer i seg som hemmer vekst av skadelige baktierier, sopp, virus og innvollsormer. Hvitløk har dessuten immunstimulerende og betennelsesdempende effekter. I følge forskning virker hvitløk blodfortynnende og bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet. Løken hevdes å være gunstig i forebyggelse av kreft, samt hjerte og karsykdommer.

Hvitløk inneholder B og C-vitaminer og flere mineraler som jern, fosfor, kalsium og magnesium. For å få full effekt av hvitløkens helsebringende egenskaper sies det at en bør spise 2 fedd om dagen. Skulle dette oppleves som mye når det gjelder lukt, kan det nevnes at frisk persille vil dempe lukten.

Produktemballasje

Spansk hvitløk
Hvitløk
Prima hvitløk